söndag 3 januari 2010

Starta företag?

Ni som har företag med smycken eller funderar på att starta eller har någon åsikt ändå:
Vilka argument finns det för och emot att ha firma resp. hobbyverksamhet?

Maffigt halsband med jättesnygg påkostad kedja.
/Katarina

3 kommentarer:

 1. Hejsan och godmorgon! Tack för din hälsning hos mig, inte kan väl du vara spökrädd som bor i eget hus i skogen??? Jag tyckte huset såg sådär himla mysigt och mystiskt ut. Grinden är ju bara helt underbar... tänk att åka genom där varje dag!!!
  Det här med pärlorna... bara det att inventera är väl en orsak att inte ha företag! Har inte koll på vad de kostar tyvärr, hur ska man kunna ha det? Det får bli nåt överslag, sitter hellre vid datorn just nu än räknar, men man hittar lite bortglömda pärlor och tillbehör när man går igenom allt. En hel del rensas ut också. Jag registrerade ju företag för att kunna sälja mina smycken till en frisör här istan. Går inte att ha hobbyverksamhet då! Jag är väl snart klar med räknandet, tar det lite pö om pö...
  Kram M-L

  SvaraRadera
 2. Lite spökrädd är jag allt ;) men det spökar inte i mitt hus :) Däremot så vägrar jag konsekvent att se läskiga filmer när jag bor här själv... Jag sålde också smycken hos en frisör, men hon köpte inte in dem utan sålde dem åt mig. Men jag slutade med det eftersom flera smycken blev förstörda av kemikalierna i luften där. Men jag är ibland sugen att satsa lite mer och försöka få sälja i några presentaffärer här i närheten och går det ju som sagt inte att ha hobbyverksamhet. Drömmen är väl att så småningom kunna gå ner lite i procent på jobbet och ägna mer tid åt smyckestillverkning... Men vi får se, jag är samtidigt rädd att pressen då skulle få kreativiteten att försvinna.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst kan man vara rädd att kreativiteten ska försvinna av pressen så det är ju skönt att ha ett jobb som ger pengar varje månad. Eller hur? Risken är väl stor att man måste massproducera för att få nån större lönsamhet och det är ju mindre roligt!
  Jag säljer inte längre till frisören heller, det gick inte bra med smyckena, trist att se dom hänga där helt svarta av nån beläggning. Nej, jag trivs bra som det funkar nu!
  Kram M-L

  SvaraRadera