lördag 14 augusti 2010

Silver

Jag har kommit in i en period då jag tycke det är jättekul att hålla på med silver. Det tar tid med att såga, fila, slipa, löda, banka, borra,  lägga i betbad och trumla. Och löda är såååå svårt tycker jag. Men övning ger färdighet. Materialet är mycket dyrare än silverpläterat, men det är beständigt på ett helt annat sätt än silverpläterat. Bara att putsa, eller doppa i silverdipp eller stoppa i trumlaren om det börjar bli matt.

Namnhalsbanden är beställningar som är gjorda för flera månader sedan. Brickan som det står Svea på är handgjord.
Jag älskar blommor och den här modellen återkommer ofta i mina smycken, fast oftas med pärlor i mitten. Den här är en nyare skapelse och är jättesnygg mot solbrun hud.
Blommorna på de här örhängena är gjorda av silverlera för väldigt länge sedan men igår kväll när jag inte kunde sova gick jag upp igen och gjorde ett par creolringar till dem.

Håller just nu på med ett silverarmband som ska bli en trettiårspresent. Jag får ofta nästan ångest av beställningar ifall det inte ska bli som beställaren tänkt sig, men samtidigt ger det mig nya idéer och inspiration.En annan beställning jag håller på med som jag har dragit på länge är små fiskar i silver, en symbol för kristendomen. Nu har jag äntligen tagit tag i det och gjort ett par prototyper som jag ska visa upp i veckan för att sedan sätta igång med produktion av flera. Nu ska jag sluta sitta här och svamla och ta och göra lite nytta.

/Katarina

4 kommentarer:

 1. Åh vad roligt med silversmide, det måste vara kul att kunna. Kanske jag skulle anmäla mig till en kurs. Var har du lärt dig?

  SvaraRadera
 2. Grejen är att jag kan inte..jag provar mig fram. Anmälde mig till en silversmideskurs för ca 1 år sedan, men det fungerade inte med de sena kvällarna som blev så jag gick bara ett par gånger. Bor ju så tokigt till att det är så långt till alla sådana kurser och kvällarna är så svåra att få till med tjejerna och jag är borta så många kvällar ändå, med det schema jag har på jobbet...Men jag önskar så mycket att få gå en bra silversmideskurs någon gång!! Någon gång ska det bli av. Tycker absolut du ska anmäla dig till en kurs om du har någon i närheten.

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga smycken! Att du inte gått någon kurs märks inte. Och som sagt, övning ger färdighet! Jag blir så inspirerad av just silversmycken, skulle själv vilja prova, men kommer aldrig till skott...

  SvaraRadera
 4. Hahaa typiskt oss pysslare, kan inte men kan ändå;-D

  SvaraRadera