måndag 12 oktober 2009

Beställningar

I vanliga när jag får beställning på smycken, får jag nästan lite ångest när jag sitter och ska tillverka. Jag får oftast veta vilken färg/färger som ska va och så en lite luddig beskrivning av hur modellen ska se ut. Men en färg kan se ut på hur många olika sätt som helst och modellen också. Så när jag då sitter med pärlor och smyckedelar framför mig så kan jag inte exakt veta hur kunden vill att smycket ska se ut och vet att kunden i sitt huvud förmodligen har en exakt bild av hur hon vill att det ska bli. Kanske skiljer den bilden sig från hur jag tror att smycket ska se ut... Om jag hinner gör jag ibland flera olika varianter så att kunden ska få välja, för jag vill ju inte att hon ska få något som hon egentligen inte gillar.. (svammel, svammel..Förstår någon egentligen vad jag menar med det här??) Nu har jag dock fått en enkel beställning som jag ska åka och leverera idag. Tre par av dessa örhängen.

Är ledig idag och har fått en tid på banken för att höra hur vi ska bära oss åt med huset, nu när jag ska bli ensam ägare på det igen. Antar att vi får koppla in både jurist och värderingsman. Men det visar sig och kommer förmodligen lösa sig.

Ha en underbar måndag alla som läser det här! /Katarina

5 kommentarer:

 1. Jo tack jag känner PRECIS igen mig i dina tankar. Jag tänker likadant och det är skitjobbigt. Just nu har jag en totalsvacka både för smycken och keramiken, tycker att allt blir fult, tur att jag har en massa "rosa bandet" berlocker att göra. Jag hatar att upprepa mig i vanliga fall. Idag på keramiken gick jag hem tidigare t.o.m. Det har aldrig hänt innan!
  Kram M-L

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att fler får dessa svackor! Egentligen borde man väl göra ett uppehåll tills det börjar flöda inspiration igen, men jag har flera saker inbokat just nu och behöver verkligen fylla på med mer smycken..
  Kram! Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag avskyr att göra beställningar, ett tag sa jag blankt nej. Men jag gör ofta flera så kunden får välja. En knäppskalle (inte en kompis) lät mig få fria händer, jag gjorde 3 armband i olika lila nyanser, hon skulle ha lila, men köpte inget för nyanserna var fel för hennes klänning, så efter det passar jag mig.Fräckt tycker jag, får man fria händer få de ta risken och handla ändå. På tal om svacka, mina keramikförsök blev ju helt misslyckade, det kan vara hösten och tröttheten som smyger sig på kanske. Men det vänder ju alltid. :) Snygga örhängen!

  SvaraRadera
 4. Men, åh! Vilken människa! När hon dessutom fick välja på tre stycken! Visst är det så med svackor, det vänder annars skulle det ju inte vara just svackor :)

  SvaraRadera
 5. Vi sysslar ju iallafall med det bästa vi vet så inspirationen kommer tillbaka, det tvivlar jag inte på, men det är tråkigt att bara sitta och pärla och sen bara skala av allt i en hög för att man inte är nöjd!!

  SvaraRadera